Om & et par ord

Jacob Lundsgaard:

Jacob er uddannet tømrer i 2006 i et mindre, jysk byggefirma, hvor han gik skulder ved skulder med Mester. Han lærte håndværket fra første blyantstreg til sidste søm og fik god arbejdsmoral ind med modermælken på lærepladsen. En moral og et mindset han ikke siden har kunnet finde på byggepladserne i København – indtil han i 2018 stødte ind i Rasmus.

Derfor blev han i 2019 medejer af Amager Byg.

"
For mig er det utrolig vigtigt at være stolt af det, jeg laver. At jeg ikke bare møder ind fra 8-16, men bliver, indtil jeg kan gå hjem med en god fornemmelse i maven over at have afleveret noget, der er godt.

Jeg har øje for detaljen, og for mig er det afgørende, at jeg kan aflevere et produkt til en dygtig håndværker med det samme kritiske øje for detaljen. Det er mit succeskriterium uanset, hvem kunden er.

Det er, som om den stolthed i håndværket er forsvundet. Folk siger tit, at man ikke kan stole på en håndværker. Jeg vil gerne tilbage til, at en aftale er en aftale, at vi er troværdige, og at folk kan stole på og er trygge ved os. Vi kommer jo i deres hjem og skal bygge noget, de skal leve i og med. Det er vigtigt, at de får det, de forventer.

Derfor gør jeg meget ud af at medinddrage kunderne i processen. Jeg stiller måske spørgsmål til, hvorfor de vil have gjort tingene på en bestemt måde – foreslår eventuelt alternativer, hvis nødvendigt. På den måde står de ikke midt i det hele og er pludselig meget langt fra mål med en masse efterregninger. Det, synes jeg, burde være en selvfølge.

Men, når en sag er afsluttet, oplever vi ofte, at folk siger, at de slet ikke havde regnet med, at det hele ville gå så nemt. Jeg vil gerne være med til at ændre det syn på byggeri, at det skal være besværligt, og at man skal ’være efter os’.

"